Web Analytics Made Easy - Statcounter

استرس یکی از چیزهایی است که این‌روزها همه ما به‌نوعی با آن درگیر هستیم. این هفته، هفته آگاهی درباره استرس است و ما می‌دانیم که خیلی از مردم، در دنیای مدرن امروز، در بیشتر مواقع دچار استرس می‌شوند. براساس گزارش اخیر بنیاد سلامت روان (Mental Health Foundation)، در سال 2018 حدود ۷۴ درصد از مردم انگلیس، در زندگی خود احساس استرس زیادی کرده‌اند که قادر به مقابله با آن نبوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری برنا؛ گرچه خیلی از مردم ممکن است فکر کنند که در برابر شرایط استرس‌زا، به لحاظ ذهنی و روانی، آمادگی پاسخ‌دهی خوبی دارند، اما این احتمال وجود دارد که آنها نشانه‌های فیزیکی و جسمانی ایجادشده در بدن‌شان را نادیده بگیرند. بعضی از افراد، ممکن است از سوهاضمه، یبوست، تنش عضلانی، سردرد یا چشم‌درد رنج ببرند و ندانند که همه آنها می‌توانند علایم فیزیکی استرس باشند.

استرس همچنین می‌تواند علاوه بر اشتهای ما، نوع غذاهایی که برای خوردن‌شان انگیزه داریم و همچنین چگونگی ذخیره شدن چربی در بدن‌مان را تحت تاثیر قرار دهد.

این به خاطر هورمون‌هایی است که ما در پاسخ به استرس در بدن‌مان آزاد می‌کنیم. کورتیزول، هورمون اصلی بدن است که با استرس طولانی‌مدت ارتباط دارد.

کورتیزول در واقع همان هورمون جنگ یا فرار است که وقتی تولید می‌شود، بدن ما برای مبارزه یا فرار از چیزی آماده می‌شود. البته آزادسازی این هورمون، در دوره‌ای که حیوانات شکارچی یا دشمنان ما، تنها چیزهای استرس‌زای زندگی‌مان بودند، یک مکانیسم بقای حیات بسیار خوبی برای ما محسوب می‌شد؛ اما این‌روزها، آنچه که باعث استرس ما می‌شوند، فایل‌های کامپیوتری و ایمیل‌ها هستند؛ چیزهایی که واقعا نیاز به این دارند که ما با آرامش و منطق بیشتری با آنها برخورد کنیم.

به خاطر همین ویژگی جنگ یا فرار کورتیوزل است که به هنگام استرس اشتهای ما افزایش می‌یابد. این به خاطر آن است که بدن ما می‌خواهد از داشتن انرژی کافی برای مبارزه با دشمنان (یا جواب دادن به ایمیل‌های رییس‌مان) مطمئن گردد.

آنچه که ما موقع استرس بدان نیاز داریم، یک سیب یا یک موز نیست؛ بلکه اشتهای ما به سمت غذاهایی خواهد رفت که بسیار لذیذ هستند و حداکثر انرژی ممکن را در اختیارمان قرار می‌دهند. یک انسان تحت استرس، در برابر غذاهایی که شامل چربی و کربوهیدرات‌ است، نمی‌تواند مقاومت چندانی بکند. این غذا‌ها، در شرایط استرس‌زا، مرکز پاداش‌دهی مغز ما را فعال‌تر کرده و از طریق آزادسازی هورمون شادی به کاهش هورمون استرس کمک می‌کنند. در نتیجه مغز ما، آنها را به عنوان غذاهای آرامش‌بخش خواهد شناخت و هربار تمایل به خوردن آنها خواهد داشت. بدین‌ترتیب، می‌توان توضیح داد که چرا در محل‌ کار، بیسکویت‌ها، کیک‌ها و دونات‌ها، هرگز به مدت طولانی دوام نمی‌آورند و توسط کارکنان آنجا سریع خورده می‌شوند.

استرس همچنین محل و چگونگی ذخیره‌سازی چربی در بدن ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کسانی که سطح کورتیزول (هورمون استرس) بالایی دارند، به احتمال زیاد، چربی را در بخش میانی بدن‌شان ذخیره می‌کنند. ما نه تنها دوست نداریم که چربی بدن‌مان در ناحیه شکم ذخیره شود، بلکه احتمالا مجبور خواهیم شد که با پیامدهای سلامتی بد آن نیز روبه‌رو شویم.

بنابراین اگر دفعه بعد به خاطر خوردن بیسکویت زیاد، دچار استرس شدید، آنها را سرزنش نکنید، بلکه شروع به کار بر روی مدیریت استرس خودتان بکنید.

انجام دادن فعالیت‌هایی که آزادسازی هورمون شادی دوپامین را تحریک می‌کنند، به شما کمک خواهند کرد تا سطح کلی کورتیزول بدن‌تان را پایین بیاورید و تعادل بیشتری در آن ایجاد کنید.

استرس، یک عدم تعادل هورمونی است که می‌تواند با کاهش محرک‌ها (تا جایی که ممکن است) یا با خنثی ‌کردن آن با استفاده از محرک‌هایی که هورمون‌های استرس شما را کاهش داده و هورمون‌ شادی‌تان را زیاد می‌کنند، برطرف گردد.

ورزش کردن، راه بسیار مناسبی برای افزایش دوپامین است. حتی انجام تمرین‌های با شدت کمتر مانند پیاده‌روی و یوگا نیز می‌تواند به شما در این راه کمک کنند. سایر فعالیت‌های تولیدکننده دوپامین شامل کارهایی مانند گوش دادن به موسیقی، خندیدن با دوستان، کامل کردن یک پازل، مدیتیشن و ماساژ می‌شوند.

شما با انجام استراتژی‌های مناسب مدیریت استرس در زندگی روزمره‌تان، به راحتی می‌توانید سطح کورتیزول بدن خود را کنترل کنید. شما همچنین با به‌کارگیری تکنیک‌های مختلف مدیریت استرس، دیگر نیازی به خوردن دونات برای افزایش دوپامین و کاهش استرس نخواهید داشت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استرس انگلیس چاقی سلامت روان شادی بدن ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۵۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم خاموش استرس را بدانید

ایتنا - به گفته کارشناسان، علائم خاموش استرس را می‌توان به راحتی نادیده گرفت، اما تشخیص آنها برای حافظت از سلامت روان مهم است.
علائم قابل مشاهده استرس نسبتاً واضح است - تحریک پذیری، عصبانیت، بی‌حوصلگی، تنش عضلانی.

به گزارش ایتنا، دکتر عاصم شاه، مدیر جامعه روانپزشکی در کالج پزشکی بیلور در هیوستون، در یک بیانیه خبری گفت: «شاید نتوانید علایم را برای مدت طولانی پنهان کنید. اما خانواده، دوستان و همکاران بلافاصله متوجه آن خواهند شد. این درحالیست که علائم خاموش استرس ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا قابل توجه باشد. اگر منزوی و تنها باشید، هیچ کس به جز شما متوجه آن نمی‌شود.»

در حالی که برخی از استرس‌ها در زندگی طبیعی است، نظارت بر علائم خاموش آن مهم است. شاه گفت که اگر آنها در طول زمان بدتر شوند یا شروع به تداخل در زندگی روزمره کنند، ممکن است نشانه‌ای باشد که به کمک یک متخصص بهداشت روان نیاز دارید.

عاصم  شاه افزود:« علائم خاموش استرس می‌تواند زمانی باشد که افراد علاقه خود را به زندگی از دست بدهند. آنها از انجام کارهایی که زمانی از آنها لذت می‌ردند دست بر می‌دارند. آنها مضطرب، عصبی یا ترسیده‌اند و از کارهایی که قبلاً انجام می‌دادند اجتناب می‌کنند، زیرا تحت فشار قرار می‌گیرند.»

سایر علائم استرس خاموش شامل کاهش یا افزایش وزن، کندن عمدی موها یا جویدن ناخن است. برای مدیریت استرس، شاه توصیه می‌کند ابتدا با فعالیت بدنی و تکنیک‌های تمدد اعصاب شروع کنید.

عاصم شاه گفت: «می‌توانید مدیتیشن، تمرینات تنفس عمیق را امتحان کنید یا زمان با کیفیتی را با خانواده و دوستان بگذرانید. برای فعالیت بدنی، پیاده روی کنید، ورزشی که دوست دارید انجام دهید یا در یوگا یا تای‌چی شرکت کنید.»
 

دیگر خبرها

  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • راهکارهای کاهش استرس
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!