Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-07@21:47:33 GMT

چرا برخی گرسنه نمی‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۹۰۷۰۳

نداشتن احساس گرسنگی و بی اشتهایی می‌تواند ناشی از طیف گسترده‌ای از مسائل باشد.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران به نقل از بِتِر می نوشت: با صنعتی شدن جوامع و رایج شدن سبک زندگی کم تحرک در قرن ۲۱، بسیاری از مردم نگران افزایش وزن خود هستند. آن‌ها به طور مداوم حجم مواد غذایی مصرفی در وعده‌های مختلف را مورد سنجش و کنترل قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، افرادی وجود دارند که از مشکلات اشتهای خود رنج می‌برند. این موضوع می‌تواند حتی از پرخوری نیز خطرناک‌تر باشد. برخی با این سوال مواجه اند که چرا من گرسنه نمی‌شوم؟

در واقع گرسنگی یک پیام طبیعی بدن بوده که نشان دهنده کمبود انرژی و نیاز به سوخت است. بدن انسان به طور مداوم در حال کار کردن است و برای هر فرآیند خود به انرژی نیاز دارد. معده و مغز در فرآیند‌هایی احساس گرسنگی را ایجاد می‌کنند.

فقدان اشتها می‌تواند به دلیل طیف گسترده‌ای از مسائل مانند مشکلات احساسی، عوارض جانبی داروها، و حتی بیماری‌ها بروز کند. اصلی‌ترین دلایل نبود اشتها از منظر دانشمندان شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- استرس

هر گونه استرس یک چالش جدی برای بدن است. زمانی که بدن تحت تاثیر استرس قرار دارد، مغز اقدام به آزادسازی شماری از مواد شیمیایی می‌کند که بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این مواد شیمیایی شامل آدرنالین است که باعث افزایش ضربان قلب و کند شدن روند هضم غذا می‌شود. در نتیجه فرد با کاهش اشتها رو به رو می‌شود. با این حال، خوشبختانه این تاثیر کوتاه مدت است.

با این وجود، اگر فرد برای مدت طولانی تحت استرس قرار بگیرد هورمونی به نام کورتیزول ترشح می‌شود. این موضوع باعث افزایش اشتها شده و می‌تواند به پرخوری و اضافه وزن فرد منجر شود.

۲- دارو‌ها

دارو‌ها همواره دارای طیفی از عوارض جانبی هستند که می‌تواند شامل از دست دادن اشتها نیز باشد. دارو‌های شل کننده عضلات، آنتی بیوتیک‌ها، دارو‌های ضدفشار خون، افسردگی، بیماری پارکینسون، و برخی دیگر از دارو‌ها می‌توانند باعث کاهش اشتهای فرد شوند. توصیه می‌شود در صورت مصرف دارویی که باعث کاهش اشتهای شما شده است، با پزشک مشورت کنید. پزشک در بیشتر موارد می‌تواند دارو‌های جدید را جایگزین دارو‌های قبلی کند.

۳- افسردگی

افسردگی یکی از بیماری‌های روانی رایج در قرن حاضر است. این بیماری افراد را به صورت مختلف تحت تاثیر قرار می‌دهد. در برخی افراد افسردگی باعث پرخوری و چاقی شده و در برخی دیگر این بیماری باعث از دست دادن اشتها و کاهش وزن افراد می‌شود. تحقیقات نشان داده است افرادی که به افسردگی شدید مبتلا هستند ممکن است اشتهای خود را به طور کامل از دست بدهند. اگر همزمان با تغییر در خلقیات خود، شاهد کاهش اشتها هستید مراجعه به پزشک ضروری است.

۴- سرماخوردگی و آنفلوآنزا

زمانی که فرد به سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبتلا شده، بدن نیازمند دریافت انرژی کافی برای مبارزه با عوامل بیماری زاست. در این زمان بدن به ترشح هورمون سیتوکین اقدام می‌کند. این هورمون باعث ایجاد احساس خستگی و کاهش اشتها می‌شود. در حقیقت ترشح این هورمون باعث می‌شود فرد انرژی خود را صرف فعالیت‌های دیگر نکرده و تا زمان بهبودی استراحت کند. با این وجود، بدن همچنان به مصرف مواد غذایی برای تامین انرژی نیازمند است.

از دیگر مواردی که می‌تواند باعث کاهش اشتهای فرد شود می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- بارداری
۲- مشکلات گوارشی
۳- کم خونی
۴- پیری
۵- دیابت
۶- میگرن
۷- ابتلا به سرطان

یشتر بخوانید: افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر در دیابتی‌ها

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبارسلامت گرسنگی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گرسنگی کاهش اشتها دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۰۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد

آفتاب‌‌نیوز :

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۳ سنت معادل ۰.۴۰ درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید.

به گزارش رویترز، قیمت نفت در روز دوشنبه پس از بالا رفتن قیمت نفت خام عربستان برای فروش به اکثر مناطق و همچنین کمرنگ شدن دورنمای آتش‌بس در غزه افزایش یافت. بدین ترتیب ترس از گسترش جنگ رژیم صهیونیستی و حماس در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه تشدید شده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۳۳ سنت معادل ۰.۴۰ درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۲۹ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۳۶ سنت معادل ۰.۴۶ درصد افزایش ۷۸ دلار و ۴۷ سنت معامله می‌شود.

عربستان قیمت رسمی فروش نفت خام خود به آسیا، شمال غرب اروپا و منطقه مدیترانه را در ماه ژوئن افزایش داده که حاکی از افزایش تقاضا در این مناطق در فصل تابستان است.

هر دوی این شاخص‌های نفتی بیشترین کاهش قیمت هفتگی طی سه ماه گذشته را در هفته گذشته تجربه کردند. نفت برنت بیش از ۷ درصد و نفت آمریکا ۶.۸ درصد از ارزش خود را طی یک هفته گذشته از دست داد. انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و به تعویق افتادن احتمالی زمان کاهش نرخ بهره بانک مرکزی این کشور از دلایل کاهش قیمت نفت بود.

آغاز دوباره مذاکرات برای آتش بس در غزه هم تاثیر مخاطرات ژئوپلیتیکی در افزایش قیمت نفت را کاهش داده بود.

اما دورنمای رسیدن به یک قرارداد آتش‌بس کمرنگ شده است. حماس خواستار پایان جنگ در ازای آزادسازی گروگان‌ها شده و بنجامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی این درخواست را رد کرده است.

از طرف دیگر، شرکت‌های انرژی آمریکا تعداد چاه‌های فعال نفت و گاز خود را برای دومین هفته پیاپی کاهش داده‌اند. تعداد چاه‌های نفت آمریکا تا ۴۹۹ حلقه پایین آمده که بیشترین کاهش هفتگی از نوامبر ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • برای کاهش وزن در خواب این نوشیدنی‌ها را امتحان کنید
  • شاخص بورس ۸ هزار واحد کاهش یافت
  • قیمت نفت صعودی شد
  • لحظه به لحظه با بورس / کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی شاخص کل
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • کاهش هزار و ۶۱۹ واحدی شاخص کل بورس
  • پیش بینی بارش باران و‌کاهش محسوس دما در استان البرز
  • نرخ رشد پول به ۱۶ درصد رسید
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن (اینفوگرافی)