Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@12:19:36 GMT

دلایل کور شدن اشتها چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۰۶۱۴۵

دانشمندان می‌گویند که طیف گسترده‌ای از مسائل می‌تواند باعث کاهش اشتها و عدم بروز احساس گرسنگی در افراد شود. ناطقان: به نقل از هلث آنلاین، احساس گرسنگی زمانی بروز می‌کند که سطح مواد غذایی دستگاه گوارش کاهش یافته و بدن نیازمند خوردن غذا باشدف در یک شرایط طبیعی، گرسنگی و اشتها به وسیله یک مکانیسم خاص تنظیم می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، در شرایطی خاص بروز احساس گرسنگی و اشتها دچار اختلال می‌شود.

احساس گرسنگی به وسیله موارد ذیل بروز می‌کند:

۱- بخشی از مغز به نام هیپوتالاموس
۲- کاهش سطح قند خون
۳- معده و روده خالی شود
۴- افزایش در هورمون‌های گرسنگی خون

در واقع هیپوتالاموس نقش حیاتی در مسئله گرسنگی و اشتها دارد. تجمع نورون‌ها در این بخش مغز با تحریک و تنظیم ترشح هورمون‌های مختلف، احساس گرسنگی و اشتها در فرد را ایجاد می‌کند.

احساس گرسنگی شبیه به ساییدگی یا خالی بودن معده و افزایش اشتها بروز می‌کند. در صورتی که فرد به اندازه کافی گرسنه باشد شاید صدای شکم خود را نیز بشنود. در برخی افراد احساس گرسنگی با مواردی همچون ضعف، سبکی سر، سردرگمی و تحریک پذیری و زودرنجی بروز می‌کند.

با این حال، دانشمندان می‌گویند ممکن است فرد علی رغم آنکه نیاز به خوردن غذا دارد، احساس گرسنگی در او بروز نکند. تحقیقات نشان داده است، مواردی همچون اضطراب و نگرانی، افسردگی، استرس، بیماری‌های مختلف به ویژه بیماری‌هایی که حس بویایی و چشایی را تحت تاثیر قرار می‌دهند (مانند آنفلوآنزا و کرونا و ...)، و حاملگی می‌تواند در بروز احساس گرسنگی اختلال ایجاد کند.

همچنین برخی بیماری‌های مزمن و خاص می‌تواند باعث کاهش اشتهای فرد شود. از آن جمله می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- بیماری‌های کلیوی
۲- بیماری کبد
۳- نارسایی قلبی
۴- سرطان‌های خاص

از سوی دیگر، افراد باید توجه زیادی به دارو‌هایی که مصرف می‌کنند داشته باشند. یکی از عوارض جانبی مصرف برخی دارو‌ها کاهش اشتهاست. برای مثال مصرف آنتی بیوتیک ها، دارو‌های ضدفشار خون، ادرار آور و نیز آرام بخش می‌تواند باعث بروز بی اشتهایی در فرد شود.

دلایل کور شدن اشتها چیست؟

تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد با افزایش سن احتمال کاهش اشتهای افراد افزایش می‌یابد. برآورد می‌شود ۱۵ تا ۳۰ درصد افراد کهنسال با افزایش سن شاهد کاهش اشتها باشند. دلایل زیادی برای کاهش اشتها با افزایش سن وجود دارد که مهمترین آن‌ها شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- کاهش سطح متابولیسم (سوخت و ساز بدن) و کاهش نیاز به انرژی
۲- کاهش پاسخ هورمونی
۳- کاهش حس بویایی و چشایی
۴- کاهش تولید بزاق
۵- مشکلات مرتبط با دندان
۶- بیماری‌های مزمن و حاد مختلف

در صورتی که دلیل کاهش اشتها به بیماری‌ها مربوط می‌شود، افراد باید در گام نخست بیماری خود را درمان کنند. با این حال، می‌توانید به طور عمومی با اقدامات ذیل اشتهای خود را تقویت کنید:

۱- وعده‌های غذایی خود را طعم دار و عطردار کنید.
۲- وعده‌های غذایی کوچک با کالری بالا مصرف کنید.
۳- غذا‌هایی که بیشتر دوست دارید را مصرف کنید.
۴- غذا‌هایی که غنی از مواد مغذی و پروتئین هستند مصرف کنید.
۵- تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهید.

منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کور شدن ، اشتها ، گرسنگی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کور شدن اشتها گرسنگی گرسنگی و اشتها احساس گرسنگی کاهش اشتها بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۰۶۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی

الهه جعفرزاده: افزایش وزن معمولاً موضوعی نیست که خوشایند افراد باشد و ممکن است برای برخی بسیار آزاردهنده باشد، به خصوص زمانی که نمی‌دانید علت آن چیست. در حالی که رژیم غذایی معمولاً بیشترین نقش را در افزایش وزن دارد، عوامل دیگری مانند استرس و کمبود خواب نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشند.

در ادامه به برخی علل احتمالی افزایش وزن غیرارادی اشاره می‌شود:

۱. مصرف دارو

در موارد متعدد، مصرف انواع خاصی از داروها ممکن است باعث افزایش وزن ناخواسته در افراد شود. داروهای ضد روان پریشی، ضد افسردگی، کورتیکواستروئیدها، داروهای کنترل دیابت و فشار خون این قابلیت را دارند.

۲. بی‌خوابی

بی‌خوابی طولانی‌مدت ممکن است منجر به افزایش وزن در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان شود. کمبود خواب می‌تواند بر ریتم شبانه‌روزی بدن تأثیر بگذارد و با مختل کردن عملکردهای داخلی، از جمله ایجاد نوسان در هورمون‌های گرسنگی و تحریک به پرخوری، سبب افزایش وزن شود.

بررسی‌ها در سال ۲۰۱۵ روی ۵۶ هزار کودک نشان داد کسانی که کمتر از ۱۰ ساعت در سبانه‌روز می‌خوابند، ۷۶ درصد بیشتر در معرض اضافه وزن یا چاقی هستند، در حالی که خواب کافی این احتمال را تا ۲۱ درصد کاهش می‌دهد.

۳. ترک سیگار

برخی از افراد ممکن است در ابتدای مسیرِ ترک سیگار، وزن اضافه کنند. نیکوتین، که در سیگار و سایر محصولات تنباکو یافت می‌شود، ممکن است متابولیسم فرد را افزایش داده و اشتهای او را کاهش دهد. وقتی فردی سیگار را ترک می‌کند، ممکن است بیشتر احساس گرسنگی کند، بیشتر غذا بخورد و افزایش وزن پیدا کند.

۴. سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال سیستم غدد درون‌ریز است و زنان در سنین باروری ممکن است به آن مبتلا شوند. این عارضه با چندین ناهنجاری هورمونی مشخص می‌شود. افراد مبتلا به PCOS معمولاً دارای مقاومت به انسولین هستند و در پی آن ممکن است دچار افزایش وزن شوند. هم‌چنین افراد مبتلا به این بیماری در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و سطح کلسترول بالا هستند.

هیچ درمانی برای PCOS وجود ندارد؛ اما تغییر سبک زندگی، داشتن رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، ممکن است به کاهش وزن و بهبود مقاومت به انسولین کمک کند.

۵. نارسایی قلبی

افزایش سریع وزن یا تورم در نواحی خاصی از بدن ممکن است به دلیل احتباس مایعات باشد. به گفته انجمن قلب آمریکا، افزایش وزن بیش از ۱ تا ۱.۵ کیلوگرم در طی ۲۴ ساعت یا ۳ کیلوگرم در هفته ممکن است نشانه‌ای از نارسایی قلبی باشد. اگر خون به آرامی به سمت قلب و از قلب به سمت اعضای بدن جریان یابد، بر عملکرد سایر اندام‌های اصلی بدن تأثیر می‌گذارد. در نتیجه، مایعاتی در بافت‌ها تجمع می‌یابد که ممکن است باعث افزایش وزن و تورم در نواحی معده، ساق و مچ پا شود. گفتنی است که وزن ما در طول روز معمولاً چند گرم در نوسان است. اگر وزن به حالت نرمال برگردد و علائم اضافی نداشته باشد، ممکن است صرفاً ناشی از نفخ و احتباس مایعات باشد.

سایر علائم و نشانه‌های نارسایی قلبی عبارتند از: تجمع مایعات در داخل ریه‌ها (اِدِم ریوی)، سرفه‌های مکرر، احساس گیجی و تنگی نفس هنگام استراحت، سرگیجه، از دست دادن اشتها، مشکل در خوابیدن یا صاف دراز کشیدن.

اگر هر یک از این علائم را در کنار افزایش وزن ناخواسته تجربه کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

۶. مشکلات کلیوی

افزایش ناگهانی وزن یا تورم در پاها و یا مچ پا ممکن است نشانه بیماری کلیوی مانند نارسایی کلیه یا سندرم نفروتیک باشد. کلیه‌ها مسئول تصفیه مواد زائد و مایعات از بدن هستند. اگر آسیب ببینند، ممکن است به درستی مواد زائد را دفع نکنند و سبب احتباس مایعات در بدن و در نتیجه افزایش وزن شود.

علائم دیگری که ممکن است نشان‌دهنده مشکل کلیوی باشد عبارتند از: خستگی، مشکلات خواب، خشکی و خارش پوست، وجود خون در ادرار، تکرر ادرار، پف مداوم چشم‌ها، بی‌اشتهایی، گرفتگی عضلات.

۷. اختلال تیروئید

کم‌کاری تیروئید وضعیتی است که طی آن، غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نمی‌کند. این شرایط ممکن است بر بسیاری از عملکردهای بدن، از جمله سرعت متابولیسم، تأثیر منفی بگذارد و به مرور زمان سبب چاقی ناخواسته شود. علائم کم‌کاری تیروئید عبارتند از: افزایش وزن، خستگی مداوم، احساس افسردگی، احساس سرما، خشکی پوست و مو، سفت شدن مفاصل و درد عضلانی، یبوست و ... .

۸ . سرطان تخمدان

سرطان تخمدان به هر سرطانی اطلاق می‌شود که از تخمدان‌ها شروع شود. برخی از افراد ممکن است علائم را در مراحل اولیه احساس نکنند. با این حال، با پیشرفت بیماری، افراد مبتلا به سرطان تخمدان ممکن است افزایش وزن و علائم دیگری مانند: درد در شکم یا لگن، مشکل در خوابیدن، تکرر ادرار، از دست دادن اشتها یا احساس سیری سریع، چرخه قاعدگی غیر معمول، سوء‌هاضمه و ... را تجربه کنند.

بیشتر بخوانید:

پاسخ به یک سؤال: آیا سیگار کشیدن باعث کاهش وزن می‌شود؟ التهاب در بروز چاقی نقش دارد؟ اگر شکم صاف و اندام ایده‌آل می‌خواهید/ ۷ عادت غذایی که شما را چاق می‌کند این میوه‌ها و سبزیجات شما را لاغر می‌کنند

منبع: medicalnewstoday

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902801

دیگر خبرها

  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند