Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-07@18:12:21 GMT

بیماری‌هایی که سبب کاهش وزن می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۶۸۹۹۰

بیماری‌هایی که سبب کاهش وزن می‌شوند

عامل کاهش وزن ناخواسته همیشه ناشی از یک اختلال جدی نیست، این اتفاق می‌تواند پس از یک واقعه تغییردهنده زندگی یا استرس‌زا نیز رخ دهد.

به گزارش شریان نیوز،کاهش وزن ناخواسته، یا کاهش وزن بدون اینکه تلاشی برای آن انجام داده باشید، می‌تواند در اثر یک بیماری یا اختلال جدی رخ دهد. اگر طی ۶ تا ۱۲ ماه مقدار قابل‌توجهی وزنتان کم شد (بیش از ۵ درصد از وزن‌تان) به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از دست دادن عضله

کاهش عضله یا از بین رفتن عضله می‌تواند منجر به کاهش وزن ناخواسته یا بی دلیل شود. علامت اصلی آن ضعف عضلانی است. حتی ممکن است یکی از اندام‌های شما کوچک‌تر از اندام دیگر دیده شود.

تیروئید پرکار

پرکاری تیروئید یا هایپرتیروئیدیسم زمانی ایجاد می‌شود که غده تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید تولید کند. این هورمون‌ها بسیاری از عملکرد‌های بدن از جمله سوخت و ساز بدن را کنترل می‌کنند. اگر تیروئید بیش از حد فعال باشد، حتی اگر اشتهای خوبی داشته باشید به سرعت کالری می‌سوزانید. نتیجه می‌تواند کاهش وزن ناخواسته باشد.

 آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری خود ایمنی است که باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن به پوشش مفاصل حمله کند و منجر به التهاب شود. این بیماری از دیگر دلایل کاهش وزن ناخواسته است، زیرا التهاب مزمن ناشی از آن می‌تواند سرعت متابولیسم را افزایش و وزن کلی را کاهش دهد. علائم RA شامل تورم و درد مفصل است. معمولاً مفاصل یکسان در دو طرف بدن شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگر RA داشته باشید، اگر یک ساعت یا بیشتر حرکت نکنید، ممکن است مفاصل شما سفت شود.

دیابت

یکی دیگر از دلایل کاهش وزن ناخواسته دیابت نوع ۱ است. اگر به دیابت نوع ۱ مبتلا هستید، سیستم ایمنی بدن شما به سلول‌های لوزالمعده که انسولین تولید می‌کنند، حمله می‌کند. بدون انسولین، بدن نمی‌تواند از گلوکز برای تأمین انرژی استفاده کند. این باعث بالا رفتن گلوکز خون می‌شود. کلیه‌ها گلوکز استفاده‌ نشده را از طریق ادرار حذف می‌کنند. قند از بدن خارج می‌شود و کالری نیز کاهش می‌یابد.

افسردگی

کاهش وزن ناخواسته ممکن است یک عارضه جانبی افسردگی باشد. احساسات ناشی از افسردگی در فعالیت‌های روزمره تداخل ایجاد می‌کنند. افسردگی آن قسمت‌هایی از مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد که اشتها را کنترل می‌کنند. همین می‌تواند منجر به کاهش اشتها و در نهایت کاهش وزن شود.

 بیماری التهابی روده

کاهش غیرمنتظره وزن ممکن است علامت بیماری التهابی روده (IBD) باشد. IBD اصطلاحی است که چندین اختلال التهابی مزمن دستگاه گوارش را در بر می‌گیرد. التهاب مزمن IBD بدن را در وضعیت کاتابولیک قرار می‌دهد، به این معنی که دائماً انرژی مصرف می‌کند. IBD همچنین گرلین، هورمون گرسنگی و لپتین، هورمون سیری را مختل می‌کند. این روند منجر به کاهش اشتها و کاهش وزن می‌شود.

بیماری مزمن انسدادی ریه

بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) یک بیماری پیشرونده ریه است. این شامل آمفیزم و برونشیت مزمن است. بسیاری از افراد مبتلا به COPD هر دو را دارند. آمفیزم به آرامی به کیسه‌های هوا در ریه‌ها آسیب می‌رساند و نفس کشیدن را دشوار می‌کند. برونشیت مزمن باعث التهاب مجاری تنفسی می‌شود. این روند باعث ایجاد مخاط، سرفه و مشکلات تنفسی می‌شود. COPD اولیه خفیف است. اما در مراحل بعدی می‌تواند باعث کاهش وزن شود، زیرا تنفس سخت کالری زیادی می‌سوزاند.

 اندوکاردیت

اندوکاردیت باعث التهاب پوشش داخلی قلب می‌شود. این بیماری وقتی میکروب‌ها (معمولاً باکتری) وارد جریان خون شده، در قلب جمع می‌شوند، ایجاد می‌شود. بیشتر افراد مبتلا، تب را تجربه می‌کنند. این بیماری می‌تواند با کاهش اشتها همراه باشد. افزایش دمای بدن همچنین باعث افزایش متابولیسم و ​​سوزاندن چربی‌ها و باعث کاهش وزن می‌شود.

سل

یکی دیگر از دلایل کاهش وزن ناخواسته یا بی دلیل، سل است، نوعی بیماری مسری که معمولاً ریه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. کاهش وزن و کاهش اشتها از علائم اصلی سل است، اما دلایل آن کاملاً مشخص نیست.

 سرطان

طبق انجمن سرطان آمریکا، یکی از اولین علائم سرطان می‌تواند کاهش وزن ناخواسته یا بی دلیل باشد. این مورد در سرطان‌های لوزالمعده، ریه، معده و مری شایع است. سرطان باعث افزایش التهاب شده و همین باعث از بین رفتن عضلات و اختلال در هورمون‌های تنظیم کننده اشتها می‌شود. تومور در حال رشد نیز می‌تواند مصرف انرژی در حال استراحت (REE) را افزایش دهد.

 بیماری آدیسون

بیماری آدیسون زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی بدن به غدد فوق کلیوی حمله می‌کند. در نتیجه غدد فوق کلیوی نمی‌توانند به اندازه کافی هورمون‌هایی مانند کورتیزول و آلدوسترون را تولید کنند. کورتیزول بسیاری از عملکرد‌ها از جمله متابولیسم و ​​اشت‌ها را تنظیم می‌کند. سطح پایین کورتیزول ممکن است منجر به کاهش اشتها و کاهش وزن شود.

 اچ آی وی

HIV به سلول‌های ایمنی که سلول‌های T نام دارند، حمله می‌کند. این اتفاق مبارزه با عفونت‌ها را دشوار می‌کند. HIV در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به سندرم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS) شود. اشکال پیشرفته این بیماری اغلب باعث کاهش وزن ناخواسته می‌شوند.  

منبع: شریان

کلیدواژه: کاهش وزن ناخواسته منجر به کاهش قرار می دهد کاهش اشتها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۸۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بدن شما چند سال دارند؟

دیجیاتو نوشت: پژوهشگران در پژوهشی به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیب آزمایش خون با هوش مصنوعی برای تعیین سن زیستی اعضای بدن می‌تواند به پیش‌بینی بیماری‌هایی مانند آلزایمر کمک کند.

پژوهشگران آمریکایی در یک مطالعه دریافتند افرادی که اعضای آن‌ها سریع‌تر از باقی بدن‌شان پیر می‌شود، ریسک بالایی برای توسعه بیماری در آن عضو در عرض ۱۵ سال دارند.

این پژوهشگران با استفاده از یادگیری ماشینی به بررسی سطح پروتئین‌های خون انسان پرداختند. آن‌ها روی ۱۱ عضو یا بافت بدن متمرکز شدند: مغز، قلب، ریه، کلیه، کبد، پانکراس، روده، سیستم ایمنی، عضلات، چربی و عروق.

تیم پژوهشی برای تمرین‌دادن الگوریتم هوش مصنوعی سطح تقریباً ۵٬۰۰۰ پروتئین را در خون ۱٬۳۹۸ بیمار سالم یک مؤسسه پژوهشی آلزایمر بررسی کردند. این افراد از ۲۰ تا ۹۰ سال سن داشتند، اما غالباً در سنین میانی تا پیری بودند.

پژوهشگران پروتئین‌هایی را که ژن‌های آن‌ها در یک عضو چهار برابر فعال‌تر از اعضای دیگر بود، مشخص کردند. آن‌ها به این ترتیب ۸۵۸ پروتئین مخصوص عضوها پیدا کردند و الگوریتم خود را طوری آموزش دادند که سن فرد را براساس آن‌ها تخمین بزند.

با این روش، آن‌ها آزمایش خونی توسعه دادند که سن زیستی یک عضو را در یک فرد ظاهراً سالم تخمین می‌زند. این سن نشان می‌دهد که ریسک بیماری در عضو مرتبط چقدر است.

پژوهشگران الگوریتم هوش مصنوعی خود را روی آزمایش خون ۵٬۶۷۶ نفر استفاده کردند. تقریباً ۲۰ درصد از این افراد پیری بسیار شدیدی در یک عضو و ۱٫۷ درصد پیری در چند عضو داشتند. پژوهشگران می‌گویند پیری سریع یک عضو می‌تواند ریسک مرگ را ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

تشخیص بیماری‌های زوال عقل در مراحل آغازین می‌تواند کارایی روش‌های درمانی را بسیار بالا ببرد.

ارتباط سن اعضای بدن و ریسک ابتلا به بیماری

طبق یافته‌های این مطالعه، در بیمارانی که دچار پیری زودرس قلب بودند، احتمال توسعه نارسایی قلبی ۲۵۰ درصد بیشتر بود. از طرف دیگر، پیری سریع مغز و عروق می‌توانست نشانه‌ای از پیشرفت بیماری آلزایمر باشد. قدرت این پیش‌بینی از بهترین نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون موجود بهتر بود.

بیماری‌هایی که زوال عقل ایجاد می‌کنند، مانند آلزایمر، می‌توانند دهه‌ها پیش از ظهور اولین نشانه‌ها، در مغز آغاز شوند. بسیاری از درمان‌های جدید تنها در مراحل ابتدایی بیماری آلزایمر کارآمد هستند. درنتیجه، روش‌هایی ساده که بتوان با استفاده از آن‌ها بیماری‌ها را در مراحل اولیه توسعه تشخیص داد، اهمیت بالایی دارند.

به این ترتیب، نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که بررسی آزمایش خون با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی پنجره‌ای برای پی‌بردن به اتفاقات درون بدن ایجاد می‌کند.

قدم بعدی پژوهشگران این است که آزمایش خون خود را روی ۵۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ نفر دیگر بررسی کنند. تکرار این نتایج می‌تواند ثابت کند که نظارت بر سلامت اعضای ظاهراً سالم به‌صورت تکی می‌تواند راهی مطمئن برای شناسایی اعضای دچار پیری زودرس باشد. شاید حتی بتوان افراد را پیش از بیمارشدن درمان کرد.

دیگر خبرها

  • این محرک‌ها بیماری آسم را تشدید می‌کنند
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند